آیا دیر صحبت کردن نشانه اوتیسم است؟

آیا تاخیر گفتار از علائم اوتیسم است؟

آیا دیر صحبت کردن در کودکان می‌تواند نشانه‌ای از اوتیسم باشد؟ این پرسشی است که بسیاری از والدین نگران آن هستند. تاخیر در گفتار می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و همیشه به معنای وجود اختلال طیف اوتیسم نیست، اما توجه به نشانه‌ها می‌تواند به تشخیص زودهنگام کمک کند.

تشخیص اوتیسم در کودکان 
ردیف نشانه گفتاری
1 رشد کند در استفاده از حرکات و ژست‌ها (مثل اشاره کردن یا تکان دادن دست)
2 از دست دادن صداها یا کلمات قبلاً استفاده شده
3 استفاده غیرمعمول از کلمات یا عبارات نابه‌جا
4 صحبت کردن فقط با واژه‌های تکی
5 تکرار عباراتی خاص به‌طور مداوم
6 عدم تعامل با واکنش‌های اجتماعی مانند لبخند یا آغوش گرفتن

 

تاخیر گفتار چیست؟

تاخیر گفتار به حالتی گفته می‌شود که کودک نسبت به سن طبیعی خود، دیرتر شروع به صحبت کردن می‌کند یا توانایی‌های زبانی‌اش کمتر از حد انتظار است. این وضعیت می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد؛ از جمله مسائل شنوایی، مشکلات رشدی یا اختلالات عصبی مانند اوتیسم.

تفاوت تاخیر گفتار معمولی با تاخیر گفتار در اوتیسم چیه؟

کودکان مبتلا به اوتیسم معمولاً چالش‌هایی در زمینه ارتباط اجتماعی و استفاده از زبان دارند. آن‌ها ممکن است تماس چشمی برقرار نکنند، به اشاره والدین واکنشی نشان ندهند، یا از تقلید رفتارهای دیگران اجتناب کنند. در حالی‌که کودکانی که تنها دچار تاخیر گفتار هستند، ممکن است از لحاظ اجتماعی رفتارهای نرمالی داشته باشند.

نشانه‌های گفتاری مرتبط با اوتیسم

  1. رشد کند در استفاده از حرکات و ژست‌ها (مثل اشاره کردن یا تکان دادن دست)
  2. از دست دادن صداها یا کلمات قبلاً استفاده شده
  3. استفاده غیرمعمول از کلمات یا عبارات نابه‌جا
  4. صحبت کردن فقط با واژه‌های تکی
  5. تکرار عباراتی خاص به‌طور مداوم
  6. عدم تعامل با واکنش‌های اجتماعی مانند لبخند یا آغوش گرفتن

اطلاعات بیشتر در : علائم اوتیسم در کودکان

علل احتمالی دیر صحبت کردن بدون اوتیسم تاخیر در گفتار لزوماً به معنای اوتیسم نیست. مشکلات شنوایی، دوزبانگی در خانه، یا حتی تفاوت‌های فردی در رشد نیز می‌توانند دلایل این تأخیر باشند.

چه زمانی باید به متخصص مراجعه کنیم؟

اگر کودک شما در سن ۱۸ تا ۲۴ ماهگی هنوز کلمات واضحی نمی‌گوید، یا تعامل اجتماعی محدودی دارد، بهتر است با متخصص گفتاردرمانی یا روانشناس کودک مشورت کنید. ارزیابی تخصصی می‌تواند به درک دقیق‌تر وضعیت فرزندتان کمک کند. اگر در شهر کرج هستین یا احتیاج به ارزیابی به صورت آنلاین و جلسات گفتاردرمانی انلاین دارید کلینیک گفتاردرمانی فاطمه باقرزاده در کرج آماده ی ارائه ی خدمات درمانی در این رابطه به همراهان گرامی است. توجه داشته باشید که تشخیص زود هنگان نقش برجسته ای در کیفیت درمان اوتیسم دارد.

آدرس کلینیک گفتاردرمانی باقرزاده در کرج، چهارراه طالقانی جنب اداره پست ساختمان پزشکان امید طبقه 7 واحد 704 می باشد و شما از طریق شماره های تلفن: 32285065 -026 و تلفن همراه: 1718-029-0902 می توانید با ما در ارتباط باشید یا اینکه به صورت آنلاین کودک خود را مورد ارزیابی اولیه قرار دهید.

دغدغه و نگرانی شما نسب به وضعیت کودکان، بسیار ازشمند است!

با ارزیابی تخصصی توسط گفتاردرمانگران و کاردرمانگران مجرب، مسیر درمان را از همین امروز آغاز کنید.

درخواست ارزیابی و مشاوره

 

دیر صحبت کردن می‌تواند یکی از نشانه‌های اوتیسم باشد، اما همیشه به معنای وجود این اختلال نیست. تشخیص به‌موقع و اقدام زودهنگام می‌تواند در بهبود روند درمان و یادگیری کودک نقش مؤثری داشته باشد. اگر نگران هستید، حتماً با یک متخصص مشورت کنید.

مطلب پیشنهادی : تست تشخیص اوتیسم

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس